Provlektion

Innan man bestämmer sig för att bli helikopterpilot bör man ta en provlektion i en helikopter för att se om det är något man vill jobba med. Provlektionen kan du sedan tillgodoräkna dig till din framtida utbildning om den genomförs på samma helikopterskola.

Normalt så genomförs en provlektion då det råder bra förutsättningar när det gäller väder och vind. Det ska bli en positiv upplevelse samt ge goda förutsättningar för eleven att själv kunna manövrera helikoptern under olika faser av flygningen.

För att få en grundläggande förståelse för hur kontrollorganen fungerar går instruktören först igenom flygningen teoretiskt och hur kontrollerna påverkar helikopterns attityd och fart. Därefter kommer helikoptern startas upp och flygningen genomföras. Självklart sker flygningen med dubbelkommando tillsammans med en godkänd flyginstruktör.

I luften får eleven prova på att manövrera helikoptern, oftast går det bra att flyga helikoptern rakt fram utan allt för stora avvikelser i kurs eller höjd. Det riktigt svåra blir när man kommer till hovringen, det vill säga stå still över en och samma plats med bibehållen höjd och nosriktning. Det är då du kommer inse utmaningen med att börja flyga helikopter.

Ring och boka en provlektion idag på 0707867600 eller skicka ett mail till webmaster@helikopterpiloten.se.

Privacy Preference Center