Northern Helicopters har sedan en tid tillbaka öppnat sin bas vid Västerås flygplats. Nu finns möjligheten till praktiskt helikopterutbildning och PPL-teori för helikoptercertifikat vid den nya basen.

Basen i Västerås reducerar avståndet för många elever som idag går hos Northern Helicopters som vanligtvis pendlar till Jönköping där huvudbasen ligger. Det är även positivt för många som idag funderar på att börja en helikopterutbildning då ännu en helikopterskola är representerad i närheten av Stockholm.

Västerås flygplats lämpar sig mycket väl för skolning då det finns bra fält i närheten av flygplatsen och flygledarna är vana vid skolflyg. För tillfället finns en instruktör och en helikopter på plats. Helikoptertypen som idag används är Cabri G2 som även går att hyra då den inte används för skolning.

PPL-teorin kommer starta till våren med det går bra att få ut litteraturen redan idag om man anmäler sig så man är väl förberedd när kursen väl drar igång.

Mer information kan du få om helikopterutbildningen i Västerås på följande telefonnummer: 036 36 84 00

Privacy Preference Center