När du har ditt helikoptercertifikat vill du säkert hyra helikopter ibland för att flyga med vänner och bekanta. Hyra helikopter gör du nog lättast hos helikopterskolan du utbildat dig vid.

Äger du inte en egen helikopter har man inget annat val än att hyra helikopter när man vill ut och flyga. Få har råd med att köpa en egen helikopter för att enbart nöjesflyga och det passar därför bättre att hyra en helikopter vid de tillfällena. Vanligtvis hyr man helikopter av helikopterskolan där man gått sin utbildning men det finns ingen regel som säger att du inte får flyga en helikopter som ägs av ett annat företag. Väljer du att hyra en helikopter av en helikopterskola du inte flugit hos tidigare vill de säkerligen att man gör någon form av kontrollflygning med en instruktör för att se att du kan flyga, även om du har giltigt helikoptercertifikat och type rating.

Kostnaden för att hyra en helikopter när du tagit ditt helikoptercertifikat är lägre än vad du betalat då du tidigare flugit med instruktör. Med ett helikoptercertifikat behöver du inte någon instruktör i sätet bredvid dig som kostar pengar. Prisskillnaden med eller utan helikopterinstruktör varierar mellan de olika helikopterskolorna samt beroende på vilken helikoptertyp man vill flyga.

Trots att det är billigare att hyra helikopter utan instruktör är det fortfarande relativt dyrt. Däremot kan du som innehavare av helikoptercertifikat ta med dig vänner och bekanta på flygturen och ni kan alla dela på kostnaden. Siktar du på att ta ett kommersiellt helikoptercertifikat (CPL-H) är det alltså smart att flyga med många vänner och släktingar efter att man tagit sitt privata helikoptercertifikat om de vill dela på kostnaden för hyran av helikopter. På så sätt blir kostnaden för din time building lite lägre.

Hur många helikopterföretag har Du hyrt helikopter av?

Privacy Preference Center