Det finns numera en möjlighet att läsa PPL helikopter på distans. iTell Helicopters börjar i januari en teoretisk utbildning för PPL(H) på distans. Priset, 20 000 Kr.

Den teoretiska helikopterutbildningen sträcker sig över fem månader där fyra helger är obligatoriska för repetition och introduktion av nya ämnen. Precis som vanligt när det gäller PPL(H) är det nio olika ämnen som skall läsas och tanken är att tre ämnen läses parallellt under distansutbildningen.

För att genomföra helikopterutbildningen på distans används Oxfords interaktiva utbildningsmaterial för PPL i kombination med ett eget kompendium. Uppstår frågor under utbildningen finns möjlighet att starta diskussioner i ett webbaserat distansutbildningssystem.

Jag har själv använt Oxfords interaktiva utbildningsmaterial både på PPL-nivå och ATPL-nivå och nackdelen med dessa är att det är stor fokus på flygplan. Därför är det ett måste med ett kompendium som förklara och kommer med tillägg relevanta för blivande helikopterpiloter.

Mer om helikopterutbildningen på distans: iTell Helicopters