Hillsboro Aviation Inc. är den näst största helikopterskolan i USA, det är vid Hillsboro Aviation jag har valt att göra min time building.

Sett till antalet flygtimmar som flygs och till storleken av helikopterflottan räknas Hillsboro Aviation till USAs näst största helikopterskola. Helikopterskolan som ligger på första plats heter Bristow Academy. Mitt val av helikopterskola föll på Hillsboro Aviation av flera olika anledningar.

Hillsboro Aviation ligger i delstaten Oregon som ligger vid USAs västkust. Helikopterutbildningen sker på två olika flygplatser, dels vid flygplatsen i Hillsboro som ligger väster om Portland (folktätaste staden i Oregon) samt vid flygplatsen i Troutdale belägen öster om Portland. Landskapet runt omkring Portland är långt ifrån platt och ger goda möjligheter till en varierande helikopterutbildning.  Här finns höga berg, kust och platt mark. Den varierande miljön där man kan flyga var en bidragande faktor till att jag valde Hillsboro Aviation.

Vädret här är varierande och den senaste veckan har det knappast varit sol och vackert väder varje dag. Det har med andra ord inte gått att flyga då det har varit för dålig sikt och för låg molnbas. Detta är på sätt och vis något jag ser som positivt då man verkligen lär sig att planera efter vädret. Senaste METAR/TAF ser t.ex. ut såhär:

KHIO 062353Z 00000KT 10SM -RA OVC029 17/14 A3000 RMK AO2 RAB52 SLP159 P0000 60013 T01720139 10172 20133 58001

KHIO 062321Z 0700/0724 24004KT P6SM -SHRA SCT010 BKN015 OVC045
FM070300 24004KT P6SM VCSH BKN015 OVC025
FM070600 VRB04KT P6SM SCT015 OVC025
FM072000 29004KT P6SM SCT025

Innan jag gjorde det slutgiltiga valet av helikopterskola hade jag mycket kontakt med Hillsboro Aviation. De två kontaktpersonerna jag haft har snabbt kunnat svara på frågor om både helikopterutbildning i USA och andra frågor om boende och försäkringar i USA. Innan man tar ett beslut om att betala flera hundra tusen för helikopterutbildning vill man verkligen kunna få svar på alla frågor man har därför kändes det bra att mina kontaktpersoner verkligen hade svar på det jag undrade.

Den avgörande faktorn till att valet föll på Hillsboro Aviation var dock att jag talat med personer som tidigare utbildat sig hos Hillsboro Aviation. De jag talat med har helt enkelt varit nöjda med utbildningen. Att tala med tidigare elever för att få insikt om hur helikopterutbildningen genomförs och vilken kvalité den har är nog den viktigaste punkten i ens research inför val av helikopterskola. Det gäller självklart även för helikopterutbildning i Sverige eller vilket annat land som helst.

Hillsboro Aviation erbjuder studentboende vilket underlättar ganska mycket. Att hyra en tom lägenhet och sedan försöka köpa möbler kan troligtvis bli jobbigt. Studentboendet är helt enkelt en möblerad lägenhet som jag hyr av helikopterskolan och avståndet till flygplatsen i Troutdale där flyger ifrån ligger inom gångavstånd.

Det har varit en ganska lång väg från första kontakten med Hillsboro Aviation tills dess att ha flyttat in till deras lägenhet. Väldigt många e-mail, mycket pappersarbeten, besök på amerikanska ambassaden och till slut en lång resa över Atlanten. Väl på plats så har jag fått mycket hjälp med att komma tillrätta med både boende och flygning.

Privacy Preference Center