En observation jag har gjort är att Apples iPhone är en väldigt populär mobiltelefon bland helikopterpiloter. Därför tänkte jag presentera sex stycken iPhone-applikationer jag kan rekommendera till helikopterpiloter.

LogTen Mobile

Det utlimata programmet för att snabbt skriva ner och logga din flygtid efter en flygning. När du sedan kommer hem synkar du din iPhone med desktop-versionen till Mac. Programmet håller även reda på när din certifikat går ut så du t.ex. inte missar att förnya din medical. Jag har tidigare skrivit om både LogTen Pro och LogTen Mobile.

Ladda hem LogTen Mobile, Pris: 299 SEK

iBal

Med denna applikation gör du snabbt vikt- och balansberäkningar, oavsett vilken helikopter du flyger. Det finns redan från början några helikoptertyper inlagda men du kan modifiera dessa och även lägga till egna helikoptertyper med de olika momentarmarna.

Ladda hem iBal, Pris: 75 SEK

Tänk på att du alltid ska göra en manuell kontrollberäkning för att vara helt säker på att tyngdpunkten ligger inom tillåtna värden.

AeroWeather

Undrar du hur flygvädret är eller kommer att bli? AeroWeather ger dig både METAR och TAF. Du lägger till de flygplatser du vill bevaka och informationen kan du få både tolkad och i kodat format.

Ladda hem AeroWeather, Pris: Gratis!

PilotWizzPro

När du installerat PilotWizzPro kan du lägga din E6B eller CRP-1 i förrådet. Du löser de grundläggande konverteringsberäkningarna mellan olika enheter och en hel del andra beräkningar som du behöver göra till dina färdplaner.

Ladda hem PilotWizzPro, Pris: 75 SEK

iCopter Free

iCopter Free är ett gammalt klassiskt spel. Tryck på skärmen för att stiga och släpp för att sjunka. Det går ut på att inte haverera!

Ladda hem iCopter Free, Pris: Gratis!

X-Plane Helicopter

Du har säkert hört talas om X-Plane till datorer, men du kanske inte visste att programmet även finns till iPhone. Detta är alltså en flygsimulator som du alltid har med dig i din iPhone. Helikoptertyperna du kan flyga är Robinson R22, Bell 206, Black Hawk, Sea King, Sikorsky S-76.

Ladda hem X-Plane Helicopter, Pris: 75 SEK

Har du något tips på en iPhone app som man bör ha som helikopterpilot? Lämna då en kommentar!