iTell Helicopters är en ny helikopterskola belägen vid Västerås flygplats (ESOW). Du kan redan idag börja din praktiska flygutbildning hos iTell Helicopters med helikoptertypen Robinson R44.

iTell Helicopters AB blev en registrerad flygskola i december förra året och har således tillstånd att bedriva helikopterutbildning. Till den praktiska utbildningen använder iTell Helicopters helikoptertypen Robinson R44. Robinson R44 lämpar sig väl för helikopterutbildning då helikoptertypen har lite större  säkerhetsmarginaler än till exempel Robinson R22 som annars är vanlig vid praktisk flygutbildning. Av erfarenhet har det även visat sig att många som flugit R22 under flygutbildningen i slutändan väljer att typa in sig på R44:an ändå.

Skolan drivs av Göran Wennergren som har stor erfarenhet från helikopterbranschen och i dagsläget har helikopterskolan tre stycken instruktörer som är redo att ta sig an nya elever. All helikopterskolning hos iTell Helicopters sker med Västerås flygplats som bas. Flygplatsen ligger strax utanför Västerås och du når den inom en timme från Stockholm.

Har du redan ett PPL för helikopter och är intresserad av att göra en typinflygning på Robinson R44 kan iTell Helicopters hjälpa dig även med det från och med april.

Förutom skolverksamheten arbetar företaget med att få ett eget Air Operator Certificate (AOC) som öppnar upp för andra typer av helikopteruppdrag.


Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta helikopterskolan på tele: 0200 – 220 700 eller via e-mail: gw@itellhelicopter.nu


Du kan även besöka deras hemsida för mer information: iTell Helicopters AB