LogTen Pro och LogTen Mobile är två applikationer för att logga flygtid. LogTen Pro är en desktop-applikation för Mac medan LogTen Mobile är en mobil version för iPhone . Självklart går det att synkronisera LogTen Pro med LogTen Mobile.

Tidigare kunde du läsa om ”3 sätt att logga flygtid” på, ett av alternativen var då LogTen Pro som är utvecklat av Coradine Aviation Systems.

Med LogTen Pro kan du bland annat göra följande:

  • Importera existerande data och anpassa programmet efter dina behov
  • Logga dina flygningar in i minsta detalj
  • Hålla kolla på dina tjänstgöringstider
  • Skriva ut olika rapporter utifrån de flygningar du har gjort
  • Hålla kolla på dina certifikat och dess utgångstider
  • Exporterar flygningar direkt till iCal eller Google Calendar

LogTen Mobile är som en bantad version av LogTen Pro där du bara kan göra de mest grundläggande sakerna som att logga flygningar du gjort, se loggade flygningar och se totala flygtiden. Du kan även se när dina certifikat går ut. Den stora vitsen med LogTen Mobile är att det går att synkronisera med LogTen Pro som man har installerat på sin dator.

Att enbart använda LogTen Mobile för att logga din flygtid digitalt kan jag inte rekommendera. Tanken med den mobila versionen av LogTen är att snabbt efter en flygning kunna knappa in det i din iPhone för att vid arbetsdagens slut smidigt synkronisera den med din Mac med LogTen Pro. Dessa två program känns som ett måste om du har en iPhone, en Mac och är helikopterpilot.

Är du intresserad av LogTen Pro och LogTen Mobile kan du prova dessa gratis och som helikopterpilot under skolning kan du prova LogTen Pro fram tills dess att du har 40 flygtimmar. LogTen Mobile finns i en gratisversion, som heter LogTen Basic,  som är begränsad och går inte att synkronisera med LogTen Pro på din dator.

Fram till den 14:e februari har Coradine även 15% rabatt på sina applikationer, så passa på!

Ett stort plus med Coradine är deras support där du snabbt kan få svar om du har någon fråga.

Privacy Preference Center