Northern Helicopters hade från början planer på att starta upp flygskolan i Halmstad, men ingen ny flygverksamhet vid flygplatsen i Halmstad kunde godkännas. Istället har Northern Helicopters sin helikopterskola i Jönköping.

Det finns ett behov av en helikopterskola i södra Sverige vilket gör att det känns tråkigt att Northern Helicopters inte kunde få ett beslut om att få bedriva verksamhet vid Halmstad flygplats. Istället genomför Northern Helicopters sin utbildningen på Axamo flygplats i Jönköping. Idag genomförs utbildning på PPL-nivå som en registrerad flygskola men de arbetar med att bli en Flight Training Organisation för att kunna genomföra utbildning för CPL(H) och ATPL(H). Till hösten beräknas den första ATPL-kursen att kunna genomföras och då till ett mycket överkomligt pris. I dagsläget finns det få helikopterskolor vilket gör att priset på helikopterutbildningar är väldigt höga. Förhoppningsvis blir det ökad konkurrense nu vilket leder till att priserna sjunker.

Är du intresserad av att läsa till CPL(H) / ATPL(H) hos Northern Helicopters går det att genomföra redan idag genom deras samarbetspartner i England.

Helikoptertypen som används till den praktiska skolningen är Schweizer 269 som är en trebladig kolvmotordriven helikopter som används av flera helikopterskolor runt om i världen.

Läs även dessa artiklar hos Hallandsposten:

Vill du veta mer om Northern Helicopters och deras helikopterutbildning, besök Northern Helicopters eller ring till ägaren Mikael Randhem på 0705713610.

Privacy Preference Center