Till helgen (30-31 maj) är det dags för RollOut i Västerås igen. Årets flygdag/flyguppvisning blir ett tioårsjublieum och målsättningen är att det skall bli extra festligt!

Det är alltså 10 år sedan Västerås Flygmuseum startades som är en ideell verksamhet. Museet har cirka 25 flygplan som står uppställda och dessa kan du se om du kommer till flyguppvisningen. De har även två stycken flygsimulatorer som man kan få prova på.

Flygdagen kallas RollOut och namnet kommer från att flygplanen rullas ut ur hangarerna efter att ha stått inne under vinterhalvåret. Flyguppvisningen / flygdagen kommer att hållas vid Västerås flygplats 30-31 maj.

Till dig som är mer intresserad av helikoptrar än flygplan, du kan vara lugn. Det brukar nämligen även vara helikoptrar på plats och det kommer att finnas möjlighet till rundflygning med helikopter.

Grindarna öppnas klockan 10.00 på lördagen den 30:e maj och flygdagarna är över någon gång efter 18.00 på söndagen den 31:a maj. Bor du i närheten av Västerås kan jag absolut rekommendera dig att åka till flyguppvisningen.  Jag har själv varit på plats vid 3 tillfällen av de 10 som har genomförts.

De tider som gäller för flygdagarna kan du se här: Tider för RollOut 2009

Här kan du se en 15 sekunder lång trailer om RollOut 2009: http://www.samsonab.se/rollout

Ta även en titt på bilder från RollOut 2008.

Vill du ha mer information, besök Västerås Flygmuseeum.