Funderar du på att bli helikopterpilot? Svårt att hitta information om hur du skall gå tillväga? Här på sidan har jag samlat information om helikoptercertifikat och vad dessa innebär.

Det finns väldigt lite informationpå internet om hur en utbildningsväg kan se ut för en helikopterpilot. Tanken  med denna hemsidan var att samla all information om utbildning till helikopterpilot på samma ställe. Du finner information om PPL(H) och CPL(H) som som är några av de olika helikoptercertifikaten man kan inneha. Du finner även information om vilka flygmedicinska krav du måste uppfylla för att kunna få ett PPL(H) eller CPL(H). Men innan du påbörjar en helikopterutbildning rekommenderar jag att du tar en provlektion och får testa på att flyga för att uppleva hur det känns att flyga helikopter. Det finns ett flertal helikopterskolor i Sverige där du kan genomföra en provlektion. När du väl har bestämt dig för att genomföra utbildning till helikopterpilot återstår ofta ett vanligt problem, finansieringen. Att bli kommersiell helikopterpilot är långt ifrån gratis och CSN är inte speciellt givmilda när det gäller pilotutbildning.
Läs mer: Information om finansiering av pilotutbildning.

Informationen jag har samlat finner du på denna sida: Helikopterpilotutbildning

Bild: På bilden ser ni min provlektion som jag genomförde vid 10 års ålder. Sedan dess är jag fast. (Jag sitter i vänstersits och nådde knappt pedalerna.)

Privacy Preference Center