Nu kan du genomföra HUET (Helicopter Underwater Escape Training) här i Sverige. Det är Scandinavian Safety Training Centre som har köpt in en MWH-6 för att kunna genomföra HUET vid deras anläggning på Käringö.

HUET är en förkortning för Helicopter Underwater Escape Training och genomförs för att träna besättning och passagerare att ta sig ur en helikopter då den befinner sig på eller under vatten. Detta är således en utbildning som ofta genomförs med personal som opererar med sina helikoptrar off-shore.

Den HUET-utrustning som Scandinavian Safety Training Centre har köpt in kommer från företaget Lamor Subsea i Finland och har beteckningen MWH-6 som är en förkortning för Multiway HUET. I MWH-6 ryms sex personer. Dörrar, säten och nödutgångar går att placera på ett sådant sätt att den blir lik den helikoptertyp du flyger. Fördelen med MWH-6 är att den kan röra sig runt två axlar vilket ger mer realistisk träning.

Det kommer alltså numera vara möjligt att genomföra HUET här i Sverige vid Scandinavian Safety Training Centres anläggning på Käringö (Bohuslän utanför Göteborg).  De första kunderna som kommer till anläggningen för att gå HUET-kursen ”Cabin underwater escape” påbörjar utbildningen vecka 22 och 23. Kursen omfattar både teori och praktik och genomförs under ett dygn.


Här är två videoklipp från leveransutbildningen i Finland:

Är du intresserad av att genomföra HUET hos Scandinavian Safety Training Centre, besök deras hemsida: http://www.sstcab.se

Källor: Lamor Subsea, Scandinavian Safety Training Centre

Privacy Preference Center