Larmet om att en helikopter gått ned i Nordsjön kom 1840 GMT. Helikoptern är av typen EC 225 Super Puma, alla ombord överlevde landningen.

Helikoptern var på väg till en plattform då de var tvungna att nödlanda i vattnet. Personerna ombord var utrustade med överlevnadsdräkter som skyddade dem från kylan i vattnet. Anledningen till olyckan är okänd.

Såhär skriver BBC:

The Super Puma came down near a platform in the ETAP field 125 miles east of Aberdeen. The alarm was raised at about 1840 GMT. Three were rescued by a Bond company helicopter while the other 15 were recovered by a platform lifeboat. The coastguard said there were no serious injuries. However, there were some people with minor injuries, described as walking wounded.

UPPDATERING 090219

Artiklar om händelsen:

  • SR
  • DN


Foto: Derek Heley

Källor: BBC, Sky News, Aftonbladet

Privacy Preference Center