Helicopter Flight Training Services (HFTS) invigde i förra veckan världens första full-mission simulatorn för NH90. Simulatorn som finns i Bückeburg ligger i närheten av German Army Aviation School (där Försvarsmaktens Grundläggande Helikopterutbildning genomförs).

HFTS’s anläggning kommer att användas av både Sverige och Finland för att utbilda piloter på NH90/HKP14. Genom att använda simulatorer för grundläggande och återkommande flygträning reducerar man de verkliga flygtimmarna på helikoptrarna.

Simulatorn är självklart full-motion och med en cockpit som är en exakt kopia av den riktiga helikoptern. NH90 simulatorn kommer med andra ord att ge verklig upplevelse.

We are proud to have delivered our first NH90 simulator on time and we welcome our launch customer, the German Army Air Corps, to make full use of our facility and service. Indeed, this is a milestone in the NH90 helicopter programme, the largest ever launched in Europe. NH90 customers from many nations are attending our inauguration ceremony today, and I am pleased to announce that Finland and Sweden have decided to also train their NH90 pilots at the HFTS simulator facilities. We are fully committed to supporting the German Army Air Corps in turning their Bückeburg base and Aviation School into an international training centre for the NH90.

– Robert Hollensteiner, Managing Director of HFTS

Källor: Shephard, VerticalMag

Privacy Preference Center