Det var i förra veckan som den första flygningen med CH-148 Cyclone genomfördes. CH-148 Cyclone är en variant av Sikorsky S-92 och är beställd av Kanadas Försvarsmakt.

Sikorskys CH-148 Cyclone skall ersätta den äldre helikoptern CH-124 Sea King i Kanadas Försvarsmakt. Beställningen på 28 stycken helikoptrar gjordes 2004 och hade allt gått enligt plan hade första individen levererats denna månaden. Dock så är programmet kraftigt försenat och leveranserna beräknas nu börja 2010/2011. Den nya helikoptern kommer att kunna lösa ett fleratal uppgifter som t.ex. Search and Rescue (SAR), Ubåtsjakt, trupptransport och materialtransport.

I förra veckan genomfördes den första testflygningen med CH-148 Cyclone vid Sikorskys utvecklingscenter i Florida. Flygningen genomfördes av testpiloterna John Armbrust och Rick Becker som manövrerade den toppmoderna helikoptern med fly-by-wire. Under testflygningen gjordes manövrer i lägre farter och flygning framåt i upp till 30 knop. Dock så är det långt kvar innan helikoptern är certifierad och kan levereras.

Källor: FlightGlobal, Canada.com, ASDNews