Den första december är sista dagen då du kan anmäla dig till DV Lottery 2010 (Diversity Visa). Med ett Green Card är chanserna mycket större att du får jobb som instruktör på en helikopterskola i USA.

Det har varit mycket snack om att J-1 visumet skall sluta utfärdas 2010 men med ett Green Card i plånboken så spelar det ingen roll. Med ett J-1 visum har du haft möjlighet att jobba som t.ex. instruktör efter att du har tagit dina helikoptercertifikat i USA vilket har varit perfekt för att bygga flygtimmar. Försvinner J-1 så försvinner denna möjlighet. Förhoppningsvis kommer det ett nytt visum med samma rättigheter till att jobba under och efter tiden man studerar i USA.

För att slippa allt krångel med visum så är Green Card en bra lösning som ger dig uppehållstillstånd och rätt att arbeta. Dock så är detta inte speciellt lätt att få då detta delas ut som vinst i ett lotteri, det så kallad DV Lottery. För att delta i lotteriet skall du anmäla dig senaste den första december. Lotteriet gäller då för ett Green Card 2010. Att delta är gratis och cirka 50 tusen personer vinner ett Green Card! Du kan läsa mer om Diversity Visa Lottery hos U.S. Department of State.

Här kan du läsa en artikel om J-1 Visum och dess eventuella ersättare: AOPA Online

För att anmäla dig till lotteriet, gå till U.S. Department of State.

Passa även på att läsa min tidigare inlägg om Green Card och J-1 Visum: