Utbudet av helikopterskolor här i Sverige är inte så utbrett men det finns i alla fall några flygskolor som utbildar helikopterpiloter (PPL/CPL). För att ta ett helikoptercertifikat måste du gå en utbildning på en helikopterskola.

Helikopterskolorna är uppdelade i registrerade flygskolor (RF) och Flight Training Organization (FTO) beroende på vilken typ av utbildning de är godkända att genomföra. En FTO har oftast utbildning till trafikflygarecertifikat (CPL) samt andra behörigheter såsom instrumentbehörighet (IR) medan en RF oftast bara genomför praktisk utbildning för privatflygarcertifikat (PPL). Oavsett vilken skola du går på så skall samma teori läsas och praktiska moment genomföras för ett PPL(H)/CPL(H).

Är du intresserad av att ta helikoptercert och undrar vilka helikpoterskolor som finns i Sverige så ta en titt under kategorin ”Utbildning”.