I slutet av augusti flög Sikorsky för första gången med sin nya demonstrator som kallas X2. Flygtesterna fortsätter och maskinen har numera 78 minuter i luften.

Testpiloten som flyger X2 heter Kevin Bredenbeck och han började sin flygkarriär med segelflygplan. Det är han som har flugit X2 under båda testflygningarna som har ägt rum. Då X2 använder sig utav fly-by-wire får piloten ingen direkt feedback i spakarna utan den känslan måste skapas artificiellt. Inför den andra flygningen förbättrades den avsevärt och flygkänslan i styrspakarna var mycket bättre, säger Jim Kagdis, Chef för X2 Technology.

De manövrar som genomfördes denna flygningen var i princip de samma som tidigare. Flygning i hastigheter upp till 20 knop, framåt, i sidled och bakåt. Dock så blev det en kort flygningen då vinden var tilltagande.

Enligt planeringen så skall 3 timmars flygningen genomföras innan den påskjutande propellern skall kopplas in. Därefter skall 15 timmars testflygningen genomföras innan fas 2 i testflygningarna skall påbörjas där de skall flyga i högre hastigheter.

Källa: Flight Global

Privacy Preference Center