På söndag är det dags för årets Proficiency Check (PC) och då är det bra att repetera det som står i flyghandboken. I mitt fall blir det flyghandboken för Robinson R22.

Jag skrev tidigare att jag hade bokat tid för min Proficiency Check (PC) och nu är det bara 2 dagar kvar. Inför testet måste jag repetera ganska mycket i flyghandboken då det tyvärr var ett år sedan jag flög sist. De kapitel jag skall läsa är bland annat:

  • Limitations
  • Emergency Procedures
  • Normal Procedures
  • Performance
  • Weight and Balance

Det som känns viktigast att läsa är nödprocedurer och t.ex. vilka åtgärder man skall göra då någon varningslampa tänds. Själva flygningen i sig brukar inte vara några problem, däremot kan det vara lite jobbigt att snacka i radion igen. Det kan även vara lite svårt att höra vad de säger i tornet men sådant brukar ge med sig och man vet ungefär vad de ska säga. Dessutom så kan jag tjuvlyssna lite på min scanner så jag vänjer mig med snacket lite.

Jag återkommer med några bilder från PCn på söndag.