Det har snart gått precis ett år sedan jag gjorde min senaste Proficiency Check (PC) och skall därför göra en ny PC innan slutet av september.

Som vanligt hörde jag av mig till Helicopter Assistance där jag genomförde min helikopterutbildning för ett JAA PPL(H). Det är lite ont om tider för att få flyga just nu på grund av att de bara har en R22:a tillgänglig för tillfället. Men de skulle återkomma och förhoppningsvis kan jag genomföra min PC innan min typerating på 22:an går ut. Jag föredrar att flyga från Bromma då jag känner området bättre än t.ex. Säve där jag gjort en PC tidigare.

På Helicopter Assistance svarade Elisabet som kunde berätta lite om sin utbildning på European Helicopter Center (EHC) i Norge. Riktigt trevligt att få prata lite med en nybliven CPL(H)-innehavare. EHC verkar jobba hårt för att bli störst på helikopterutbildning i Europa och känns som ett bra alternativ till USA. Ser man dock till ekonomin så är det fortfarande bra mycket billigare i USA.