Det har skett en ökning av uppdrag för de ambulanshelikoptrar som finns i Stockholm jämfört med förra året. Detta gäller både den ordinarie ambulanshelikoptern i Stockholm men även för den extrainsatta helikoptern under sommaren.

Det är två stycken helikoptrar i Stockholm som servar sjukhusen med ambulansflygningar. Det är en ordinarie helikopter som står i beredskap 24 timmar om dygnet samt en extrainsatt ambulanshelikopter på dagtid under sommaren.

Fram till idag har den ordinarie ambulanshelikoptern genomfört 1020 uppdrag och det är en markant ökning då det genomfördes 1300 totalt förra året. När det gäller den extrainsatta ambulanshelikoptern så har den genomför 265 uppdrag och då återstår det mer än en månad av sommarsäsongen. Förra säsongen gjorde den extrainsatta helikoptern 256 uppdrag totalt under sommaren.

Idag är det Scandinavian MediCopter som står för ambulansflygningarna med helikopter i Stockholm, gå till http://www.lufttransport.se/ för mer information om Scandinavian MediCopter.

Källa: DN.se

Privacy Preference Center