Bristow Academy är en flygskola för helikopterpiloter som är belägen i Titusville, Florida. På Bristow Academy har hundratals helikopterpiloter blivit utbildade.

Jag läste lite rykten om att det var två års kö till det kombinerade JAA/FAA programmet på Bristow Academy. Därför kontaktade jag Tom Seglend som är representant för Bristow Academy här i Skandinavien. Det dröjer ett par år till innan jag kan fortsätta min pilotutbildning men tänkte att om jag anmäler mig för en plats nu så är jag ute i god tid och är säker på en plats.

Ryktet stämde inte helt, utan Tom Seglend disponerar över 5 platser till JAA/FAA kursen vilket gör att det är lättare att få plats om man kommer ifrån Skandinavien. Nästa kursstart med lediga platser var i maj 2009. Däremot för invånare utanför Skandinavien så är nästa lediga kursstart i januari 2010. Det verkar alltså som om det är ett ganska stort tryck på Bristow Academy och de skall tydligen försöka dubbla antalet av den kombinerade JAA/FAA kursen till 6 starter per år. Problemet de har är att det är ont om kvalificerade JAA teori-instruktörer i USA och skall instruktörer från Europa komma över och jobba i USA blir det problem med visum.

Hur som helst så avvaktar jag ett tag till med att boka en plats på Bristow Academy då det finns en del osäkra faktorer. Då de förhoppningsvis ökar antalet kursstarter så skall det nog inte vara några problem om man har lite framförhållning i planeringen.

Läs mer om Bristow Academy och deras utbildning till helikopterpilot på heli.com och för att kontakta Tom Seglend besök Scandinavian Pilots.

Privacy Preference Center