Innan man bestämmer sig för att bli helikopterpilot bör man provflyga en helikopter för att se om det är något man vill jobba med. Testflygningen kan du sedan tillgodoräkna dig till din framtida utbildning.

Själv så fick jag provflyga helikopter för första gången då jag fyllde 10 år. Några år senare fick jag flyga med i en Bell 206 JetRanger ut till Stockholms skärgård. Intresset för helikoptrar har alltså funnits sedan länge hos mig och har bara ökat med åldern. Sedan sändes ju Airwolf på TV nästan varje dag vilket också har bidragit till intresset för helikoptrar.

Självklart tycker jag att även du skall prova på att flyga helikopter och som Leonardo da Vinci sa:

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.

Troligtvis är det så att du kommer att längta tillbaka till att få flyga igen. Men om du inte blev så imponerad av att provflyga helikopter så kanske du inte vill lägga när en halv miljon kronor på en pilotutbildning. Jag har hört talas om personer som har anmält sig till pilotutbildningar utan att ens ha provflugit en helikopter. Det är något jag inte kan rekommendera.

Via CoolStuff.se kan du köpa en provflygning i Stockholm. Du kan faktiskt även köpa provflygningen som en present åt någon bekant.

Upplevelsen börjar på marken med en genomgång av hur provlektionen kommer gå till. Därefter börjar flygningen tillsammans med en kvalificerad pilot i ett två- eller fyrsitsigt plan med dubbelkommando. Uppe i luften låter piloten gästen ta över kontrollen och man flyger planet själv under pilotens uppsikt. Känslan när man gör sin första sväng i luften är oslagbar!

Besök deras hemsida för mer information, helikopterflygning.

Du kan även köpa en flygtur över Stockholm för en eller två personer: Flyg helikopter över Stockholm