”Straight up: Helicopters in action” är en IMAX film från 2002. Från början är den alltså gjord för att visas på biografer som Cosmonova men finns även att köpa på DVD.

Filmen tar med åskådarna på ett flertal flygningar med olika typer av uppdrag. Det genomförs bland annat sjöräddning och fjällräddning. Ett scenario visar hur helikoptern används till att stoppa knarksmugglingar, ett annat uppdrag är transport av personal upp till elkraftledningar. Förutom det visar filmen även hur helikoptern kan stödja människan med transport av mat och skadade. I stort så är det alltså en film som påvisar hur viktig helikoptern är i dagens samhälle. Hur skulle alla dessa uppgifter lösas utan helikoptern?

Jag kan helt klart rekommendera denna film!

Jag har inte hittat någon svensk butik som säljer filmen men om man vet var man skall leta så går den säkert att ladda ned. Annars kan du köpa den på Amazon.com. Nedan är några bilder från filmen.