Idag den 19 juni 2008 skedde avslutningen på Militärhögskolan i Halmstad för årskursen YOP 06/09. Det har varit ett år med bland annat ledarskap, krigsvetenskap och militärteknik.

Avslutningen var inte så märkvärdig utan den var ganska standard. Chefen höll tal och delade ut priser, några gick fanmarsch och en musikkår spelade vacker musik. Allt var över på 1½ timme och just nu känns det som om det har varit ett år på Militärhögskolan som har gått väldigt snabbt. Nu har jag bara ett år kvar på Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) innan jag blir färdigutbildad helikoptertekniker och officer. Det känns skönt att ha klarat av två av tre år.

Som present av Militärhögskolan fick vi två stycken böcker.

  • Om stridens grunder – Från Waterloo till kyrssningsrobotar, av Marco Smedberg
  • Flyvapnet – En historisk översikt, av Anders Annerfalk