Igår skulle jag beställa biljetter till Red Bull Air Race men det blev inga biljetter då jag surfade över en artikel på Dagens Industri. Enligt den artikeln har arrangörerna till Red Bull Air Race fått avslagan på ansökan hos polismyndigheten. Avslaget är för visso preliminärt och beror på de yttranden remissinstanser har gjort. De anser att det är en för stor risk för publik, boende och andra som är i närheten av området. Som sagt så är avslaget preliminärt och arrangörerna till Red Bull Air Race måste yttra sig senaste den 18:e juni.

Tävlingen är tänkt att genomföras 5 och 6 juli vid Riddarfjärden i Stockholm.

5-6 Juli kommer Red Bull Air Race World Series till Stockholm – Riddarfjärden. Flygtävlingen avgörs mellan 12 av världens bästa piloter i hastigheter upp emot 400 km/timmen endast ett par meter ovanför vattenytan. Flygtävlingen är utan tvekan en av de mest spektakulära sporterna i världen. Upplev tävlingen på bästa sett från åskådarplatserna som finns längs Norrmälarstrand, Södermälarstrand & på Riddarholmen.

Flygplanen de använder är:

  • Edge 540 (Zivko Aeronautics, USA)
  • Extra 300SR (Extra Aircraft, Germany)
  • MXS (MXR Technologies, USA)

Piloterna som flyger dessa flygplan måste vara ganska vältränade då de utsätts för upp till 10 G under extrema manövrar. Skönt att vara helikopterpilot med andra ord.

Vill du har mer information om tävlingen kan du gå till Red Bull Air Race.

Biljetter till Red Bull Air Race köper du hos TICNET.se och priset för att gå på kvalet är 200 kr, för finalen 220 kr eller gå båda dagarna för 350 kr. Än så länge verkar det finnas bra med platser kvar.

Läs även detta inlägg om att Red Bull Air Race är inställt…