Nu har jag fått min nya medical hemskickad från Luftfartsstyrelsen. Själva certifikatet är egentligen bara en tunn papperslapp, alltså inget märkvärdigt och inte ens inplastad. Det som skiljer mitt nya certifikat mot den som gick ut är att på denna står det nu att jag har gjort ”Extended Medical Examination”. Det är undersökningarna som jag gjorde för ett Medical Class 1, alltså specialundersökning av ögon samt öron, näsa och hals.

De skickade även ut en sammanfattning på alla undersökningar jag gjort som finns med i certifikatregistret. Det står vilken typ av undersökning, när den är gjord samt när den går ut. Bra att ha koll på med andra ord. De undersökningar jag har gjort är följande:

 • ALLM Klass 1
 • ÖGON
 • ALLM Klass 2
 • ÖNH
 • CIRK
 • AUDIO
 • EKO
 • VILOEKG
 • LIPIDER
 • PEF
 • RTG

Läs mer om de flygmedicinska undersökningarna som skall genomföras för att få ett medical utfärdat under ”Utbildning till helikopterpilot”.