Senaste månaderna har det skett ett flertal haverier med helikopter i världen, bland annat med helikoptertypen Robinson R22. Att flyga helikopter är inte helt riskfritt vilket man skall vara väl medveten om innan man påbörjar sin helikopterutbildning.

Den ena R22-kraschen skedde för snart en månad sedan i Canada. Det var en instruktör och en elev som flög när haveriet skedde. Som bilden visar så är det inte mycket kvar av helikoptern. Som tur var klarade de sig båda med livet i behåll. Vad som orsakade kraschen och vem som flög för stunden är oklart. Vittnen som såg händelsen tyckte att de flög ”stunt-mässigt”. Utredning har startats av Transportation Safety Board i Kanada, vilket är motsvarigheten till Statens Haverikommission.
Källa: TheStar.com

Den andra R22-kraschen skedde med en R22 från BOATPIX, som har specialicerats sig på att ta bilder på båtar från helikopter. Ombord fanns det en pilot och en kameraman. De hade flugit lågt längst med vattenytan och hade kraschat ned i vattnet. De hade båda lyckats ta sig ur och simmat till ytan.
Källa: MyFoxAustin.com

Som sagt så är pilotyrket inte helt ofarligt och det gäller att man är utbildad ordentligt som pilot för att kunna agera korrekt i nödsituationer. Farliga situationer kan uppstå snabbt om man inte är uppmärksam på vad som sker.