Idag har jag förnyat mitt Medical Class 2 (för PPL(H)) och även gjort ultraljudsundersökningen på mitt hjärta som Luftfartsstyrelsen efterfrågade(för CPL(H)). Mottagningen låg vid Sabbatsbergs närsjukhus i Stockholm. Jag började med att göra undersökningen på hjärtat med ultraljud. Det var ingen billig apparat de hade, vilket förklarar att priset på undersökningen låg på 2000 kr! Men det var snäll personal och en snäll allmänläkare som kunde remittera undersökningen vilket gjorde att jag endast behövde betala 200 kr. Det blev 43 olika bilder på hjärtat i olika vinklar och storlekar. Hjärtspecialisten fick lite att titta på och efter ett tag kunde han meddela att allt såg bra ut!

Nästa undersökning var den allmänna som inte känns så läskig. Jag fick fylla i ett forumulär till en början (samma till klass 1 och klass 2) , sedan lyssnade läkaren på hjärtat och lungorna. Han kontrollerade att reflexerna fungerade och att hjärnan fungerade som den ska. Sen fick jag lämna urinprov, blodprov och göra ett syntest. Inga konstigheter alls.

Det roliga var att jag kände igen de som jobbade på Aleris Flygmedicinska, det var tydligen samma personal som hade jobbat på FMC(Flygmedicinskt Centrum) vid Högkvarteret. Det var bara allmänläkaren jag var hos som inte var från FMC, utan han hade däremot jobbat som flygläkare på F17 i Ronneby. Han hade tydligen flugit alla gamla helikoptrar försvaret haft. Hur som helst, mycket trevlig personal!

Dagens undersökningar gick på totalt 1800 kr, känns som ett klipp då jag hade räknat med minst 3000 kr!

Privacy Preference Center