Uppflygningen genomförde jag 2004-09-10. Jag skulle flyga efter lunch runt kl 1230 och innan lunch hade en annan elev flugit och blivit godkänd. Flygningen skulle starta och sluta vid ESCN(Tullinge). Självklart var jag nervös men jag visste ändå att jag kunde momenten som skulle genomföras. Fast blir alltid lite nervöst då någon skall kontrollera allt man gör för att sedan sätta ett betyg.

Men uppflygningen bestod av det vanliga som t.ex. autorotation, navigation, utelandning och lite teori om Emergency Procedures. Sådant som har övats ganska mycket under utbildningen. Viktigt är att alltid tänka på att det skall vara säkert.

Hur som helst, flygningen varade i 1,3h och när jag skulle sätta ned helikoptern vid klubbhuset var jag väldigt svettig och lite skakig. Var jag godkänd eller inte?

Jo jag var godkänd sa kontrollanten! Helt underbart.

Ray Ban

Privacy Preference Center