Brandbekämpning med helikopter

Brandbekämpning med helikopter är ett otroligt effektivt sätt att bekämpa bränder i svårtillgänglig terräng. Ring om helikopter behövs.

Sedan Sala-branden 2014 har man insett att vattenbombning från helikopter och flygplan har en nyckelroll i arbetet med att bekämpa skogsbränder. Det gäller att snabbt kunna ta beslutet att kalla in helikoptrar för att assistera med släckningsarbetet. Under sommarhalvåret då det är stort brandrisk har de flesta helikopteroperatörer en upprättad beredskap i händelse av en brand, därför kan man ofta få en helikopter till insatsområdet med mycket kort varsel.

Under helikoptern hänger en så kallad balja, ofta av märket Bambi-Bucket. Hur mycket vatten man kan lyfta beror på helikoptertyp men det ligger i spannet 500 liter till 1700 liter för de civila helikoptrarna i Sverige.

Utöver vattenbegjutning är helikoptern en viktigt resurs om material och utrustning skall flygas ut till olika områden under en insats.

Ta ett snabbt beslut, ring in helikoptrarna i tid för att få läget under kontroll.

Mer information om skogsbränder hos MSB.

Kategori: Allmänt

Ring för helikopter

0707867600

J.Backlund

Webmaster och helikopterpilot med fokus på helikopterutbildning.

Show 0 Comments
No comments yet. Be the first.

Leave a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close