≡ Menu

Uppflygningen

Uppflygningen genomförde jag 2004-09-10. Jag skulle flyga efter lunch runt kl 1230 och innan lunch hade en annan elev flugit och blivit godkänd. Flygningen skulle starta och sluta vid ESCN(Tullinge). Självklart var jag nervös men jag visste ändå att jag kunde momenten som skulle genomföras. Fast blir alltid lite nervöst då någon skall kontrollera allt man gör för att sedan sätta ett betyg.

Men uppflygningen bestod av det vanliga som t.ex. autorotation, navigation, utelandning och lite teori om Emergency Procedures. Sådant som har övats ganska mycket under utbildningen. Viktigt är att alltid tänka på att det skall vara säkert.

Hur som helst, flygningen varade i 1,3h och när jag skulle sätta ned helikoptern vid klubbhuset var jag väldigt svettig och lite skakig. Var jag godkänd eller inte?

Jo jag var godkänd sa kontrollanten! Helt underbart.

Ray Ban

{ 2 comments… add one }
 • Daniel 29/09/2010, 22:17

  Tjena!

  Tänkte lägga ett inlägg med en liten ekonomisk fråga som hemsökt mig länge.
  Men först och främst måste jag tacka för en helt underbar sajt, som är grymt informatiov, och har svarat på nästan alla mina frågor kring ämnet.

  Nu till frågan.. Jag undrar hur man kan lösa den ekonomiska biten om man inte har pengarna som krävs?
  Finns ”studielån” gällande flygutbildningar? eller är man illa tvungen att spara ihop slantarna på egen hand?
  250tusen för PPL, eller 500tusen för CPL är ganska höga summor att spara ihop.

  Tack än en gång!
  Är väldigt tacksam för svar.

  Mvh Daniel Andersson (danneandman@gmail.com)

  • BAC 04/10/2010, 19:30

   Hej Daniel, kul att du hittat nästan all information du sökt!

   Det är ganska illa när det gäller finansieringslösningar för just helikopterpiloter. Via CSN kan man få lite hjälp men i förhållande till totalsumman blir det inte mer än kanske 1/8.

   Precis som du skriver är det otroligt höga summor och det är verkligen inget man sparar ihop på några månader. Tyvärr finns det inga genvägar. Har man möjlighet att låna av vänner eller släkt är det inte helt fel.

   Lycka till i framtiden!

Leave a Comment

Next post:

Previous post: