≡ Menu

Flygutbildning för JAA PPL(H)

Jag började min PPL utbildning hösten 2003. Den praktiska delen genomförde jag hos flygskolan Helicopter Assistance vid Bromma flygplats och den teoretiska delen hos Flygteoriskolan i Barkarby. Jag flög i snitt 2 timmar i veckan samtidigt som jag 2 gånger i veckan, på kvällstid, läste teori. PPL teorin var gemensam med de som läste for PPL(A), så efter årskiftet var jag tvungen att läsa ett tillägg under ett par månder för just PPL(H).

Den största delen av den praktiska utbildningen gjorde jag på Tulling flygplats som i dagslaget är nedlagd. Det blev med andra ord många trafikvarv vid Tullinge!

{ 1 comment… add one }
  • Thomas Rasmussen 25/07/2010, 01:46

    Dem har fortfarande samma sjuka PPL H utbildning på Flygteoriskolan – först får du läsa PPL för flyg och sedan mot betalning läsa en bridge för PPL H. Det var inget du påtalade då? Jag har pratat med Transportstyrelsen nu som ska undersöka ärendet 😉

Leave a Comment

Next post:

Previous post: